Kamnoseštvo Vrečko

IZKUŠNJE

TRADICIJA

ZNANJE

KAMINI

Kamini imajo v sodobnem času v prostoru vsaj dve funkciji. Zraven tega, da ogreva prostor služi tudi kot okras ambienta. Ugotavljamo, da je ta druga funkcija v današnjem času enako pomembna kot primarna. Kadar se odločimo, da bomo izbrali primerne materiale za zunanjo obdelavo kamina, ne moremo mimo dejstva, da je prav naravni kamen, bodisi apnenec, marmor, granit, peščenjak ali kateri drugi naravni kamen,najustreznejša izbira. Zraven tega da kamen že nekako sam po sebi sodi h kuriščem, pa daje glede na vrsto in obdelavo kamna, v prostor različne efekte. Od domačnosti do elegance, umirjenosti do vpadljivosti…

KOPALNICE

Kamen v sodobni
kopalnici oplemeniti
prostor, saj prikliče
podobe starodavnih
luksuznih kopališč,
kamor soljudje hodili
počivat in se razvajat.

STOPNICE

Pri nas vam lahko izdelamo granitne police, stopnice, balkonske obrobe, granitne kuhinjske pulte in še kaj iz raznih vrst granitov. Vse te izdelke izdelamo po naročilu. Kos smo tudi zelo zahtevnim oblikam, saj imamo moderne CNC stroje, ki nam to omogočajo – npr. waterjet (stroj, ki reže z abrazivnim vodnim curkom pod visokim pritiskom).

 

Granit je zelo odporen material; tako so granitne stopnice ali granitni kuhinjski pulti zelo odporni proti odrgninam, praskam, vpijanju in proti obrabi. Za zunanje granitne stopnice vam lahko ponudimo žgan granit, ki je učinkovit proti zdrsu, ohrani pa naravno barvo granita. Na zalogi imamo tudi kraški kamen repen.

KUHINJE

Trenutni trendi opremljanja kuhinj se obračajo h kuhinjskim pultom iz naravnega kamna.

Še posebej priporočljiv je granit. Celotni kuhinji daje posebno ekstravagantno noto in naredi piko na i celotnemu prostoru. Odvisno od izbire materiala, lahko tako pult izstopa ali pa se zlije s prostorom.

Ne smemo pozabiti, da je vrhnja oz. delovna površina pulta nenehno izpostavljena različnim dejavnikom, ki takšne površine skozi čas uničujejo. Voda, ostrina rezil, zelo vroče posode, maščobe… Granit je kot material odlična izbira, saj je njegova trdota in nasploh obstojnost takšna, da poškodbe skoraj niso možne, življenjska doba takšnega pulta pa je veliko daljša. Površina je odporna na odrgnine, vročino, tekočine, če pa pomislimo še na estetiko materiala ugotovimo, da se takšna investicija izplača.

Vzdrževanje kamnitega pulta je zelo enostavno. Krpa in voda zadostujeta. Pomembno je le, da se kamen primarno impregnira (to naredimo mi), nato pa občasno (na 1 do 3. let) premažete pult z impregnacijskim sredstvom, ki ga dobite pri nas. To vam vzame največ 10 minut.

Naravni kamen pa se uporablja tudi pri izdelavi ostalih pultov in delovnih površin. Točilni pulti, kopalniški pulti,…

SPOMENIKI

Pri nas izdelani nagrobni spomeniki so zelo kakovostni, saj za njihovo izdelavo uporabljamo le prvovrstne materiale. Vse oblike so elegantne in smiselne, predhodno izrisane z računalniškimi programi, nato pa izrezane z natančnimi CNC-stroji. 
Za ročna dela in klesanje poskrbijo naši mojstri
z diplomo kamnoseškega mojstra.
Materiale poliramo s posebnimi brusi, s katerimi dosežemo popoln sijaj, zato ostane politura enaka še desetletja. V katalogu si lahko ogledate nekaj izdelkov iz naše delavnice. Vsi nagrobniki so izdelani po naročilu. Vabljeni na ogled v naše prostore,

kjer je na voljo katalog izdelkov in fotografij, ki vam bodo v pomoč pri odločitvi. V naši delavnici obnavljamo tudi stare nagrobne spomenike.

SPOMENIKI – družinski

SPOMENIKI – enojni

SPOMENIKI – žarni

GROBNICE

Tekom zgodovine so se zaradi spreminjanja kulture grobov spreminjala tudi mesta pokojnih. Spremembe je bilo zaznati tako po obliki kot materialu in površini. Sprva so prevladovali leseni spomeniki, kasneje pa kovani. Danes pa je najbolj razširjena uporaba kamnitih spomenikov in grobnic, saj so se te izkazale za najbolj vzdržljive.

Z našimi bogatimi izkušnjami Vam lahko zagotovimo nagrobni spomenik ali grobnico po vaših željah in naši vrhunski kakovosti.